Hvad er en forskudsopgørelse?

En forskudsopgørelse er en skatteberegning, som SKAT laver baseret på, hvad de forventer dine indtægter og udgifter vil være i det kommende år. Forskudsopgørelsen indeholder en prognose over dine samlede indtægter, herunder løn, renteindtægter, og andre indkomsttyper, samt fradrag og udgifter.

Formålet med forskudsopgørelsen

Formålet med forskudsopgørelsen er at sikre, at du betaler den korrekte skat løbende gennem året. Det er en måde at fordele skattebetalingerne ud, så du undgår store beløb, der skal betales ved årets afslutning.

Indhold i forskudsopgørelsen

Forskudsopgørelsen indeholder følgende oplysninger:

  1. Forventet bruttoløn: SKAT vurderer, hvor meget du vil tjene i løbet af året.
  2. Renteindtægter: Forventede renteindtægter fra opsparinger eller investeringer.
  3. Fradrag: Forventede fradrag som befordringsfradrag, renteudgifter, fagforeningskontingenter mv.
  4. Andre indtægter og udgifter: Eventuelle andre forventede indtægter og udgifter, der påvirker din skat.

Husk at tjek din forskudsopgørelse

Det er vigtigt at tjekke din forskudsopgørelse for at sikre, at alle oplysninger er korrekte. Hvis der er fejl eller ændringer i dine indtægter eller udgifter, bør du rette forskudsopgørelsen. Unøjagtigheder kan føre til:

  1. For meget betalt skat: Hvis dine indtægter er højere end angivet, kan du risikere at betale for lidt i skat, hvilket kan resultere i, at du skal betale en større restskat ved årets udgang.
  2. For lidt betalt skat: Hvis dine indtægter er lavere end angivet, kan du risikere at betale for meget i skat, og du vil først få pengene tilbage ved årsopgørelsen.

Hvordan tjekker og retter man forskudsopgørelsen?

  1. Log ind på skat.dk: Brug dit MitID for at få adgang til din forskudsopgørelse.
  2. Gennemgå oplysningerne: Tjek, om de forventede indtægter og fradrag stemmer overens med dine faktiske forhold.
  3. Rette forskudsopgørelsen: Hvis der er ændringer i dine indtægter, udgifter eller fradrag, kan du rette oplysningerne direkte på skat.dk.

Flere interessante artikler

sparegris
Artikler
Rasmus C.

Hvad er renten på SU-lån?

Når du som studerende får behov for lidt ekstra økonomisk hjælp, kan SU-lånet være en løsning, der sikrer, at du kan fokusere på din uddannelse uden konstant at bekymre dig om penge. Men inden du springer ud i at optage et SU-lån, er det vigtigt at forstå, hvad det indebærer – især når det kommer til renter.

kvinde der skal ud at rejse
Artikler
Rasmus C.

Får man SU i sommerferien?

Er du i tvivl om, hvordan SU-reglerne fungerer i sommerferien? Det afhænger af, om du fortsætter på samme uddannelse, skifter til en ny, eller er i overgang mellem bachelor og kandidat.

kvinde der overvejer sit valg nøje
Artikler
Rasmus C.

Hvor mange SU klip har man?

Har du styr på, hvor mange SU-klip du har tilbage, og hvordan de fungerer? Det er ikke altid helt klart, hvordan klippene fordeles, og hvad der sker, hvis man bliver forsinket på studiet. I denne guide kan du læse alt om SU-klip – fra hvor mange du kan få, til hvordan du bruger dem bedst muligt. Se oversigten med det hele lige nedenfor.

studerende der læser i en bog
Artikler
Rasmus C.

SU satser for 2025

At navigere i SU-systemet kan virke som en jungle, men bare rolig – vi guider dig igennem det hele. Her får du en oversigt over SU-satserne for 2025, så du kan få styr på din økonomi som studerende.

2 kolleger der sidder og arbejder
Artikler
Rasmus C.

Hvad er arbejdsstyrken?

Arbejdsstyrken er kort sagt summen af alle, der arbejder eller aktivt søger arbejde. Det er en vigtig brik i samfundet – men hvad betyder det for dig? Her får du alt, du skal vide om arbejdsstyrken, og hvorfor det er relevant for både din hverdag og fremtid.

børn der leger med sjippetov
Artikler
Rasmus C.

Hvor gammel skal man være for at arbejde?

Er du spændt på tanken om at tjene dine egne penge, men usikker på, om du er gammel nok til at få et job? Reglerne kan virke lidt komplicerede, men bare rolig – vi tager et kig på aldersgrænserne, så du kan få styr på, hvornår og hvordan du må arbejde. At kende reglerne sikrer, at du kan starte dit arbejdsliv sikkert og inden for lovens rammer.

2 kolleger der sidder og arbejder
Artikler
Rasmus C.

Hvor mange timer arbejder man om måneden?

Har du tænkt over, hvor mange timer du faktisk arbejder om måneden? At kende dit arbejdstimetal gør det lettere at planlægge både økonomi og fritid – især når arbejdstimerne kan svinge fra måned til måned. Her ser vi på, hvordan arbejdstimer typisk fordeler sig og de faktorer, der kan påvirke timetallet.

studerende der læser i en bog
Artikler
Rasmus C.

Hvor meget får man i SU?

Ved du egentlig, hvor meget SU du kan få? For mange studerende er SU en vigtig støtte, der hjælper med at få økonomien til at hænge sammen, når tiden til et fuldtidsjob er knap. Men hvordan er satserne skruet sammen, og hvilken passer til dig?

Vi tager et hurtigt kig på, hvad der gælder for netop din situation, så du kan få det optimale ud af din SU – uanset om du bor hjemme eller ude, eller om du er på en ungdoms- eller videregående uddannelse.

underviser i klasselokale
Artikler
Rasmus C.

Hvor meget må man tjene ved siden af SU?

Har du nogensinde tænkt over, hvor meget du egentlig må tjene ved siden af din SU, uden at skulle give noget af den tilbage? Det er faktisk noget, der overrasker mange studerende – pludselig står man med en uventet regning, hvis man lige har arbejdet lidt ekstra i nogle måneder. Derfor er det smart at kende reglerne, så du kan få mest muligt ud af både studielivet og dit deltidsjob. Læs med her, så får du helt styr på, hvor grænsen går, og hvordan du kan undgå problemer med SU – uden at gå glip af en ekstra indkomst!

løn i danmark
Artikler
Rasmus C.

Hvad er den gennemsnitlige løn i Danmark?

Hvad tjener danskerne egentlig? Hvis du nogensinde har været nysgerrig på, hvordan din løn ligger i forhold til gennemsnittet, er du ikke alene.

Leder du efter din nye a-kasse eller fagforening?

Find den her hos Tjekfagforening.dk

på jagt efter et nyt job